Bez kategorii

Chleb Pawłowy – czyli mąż w akcji…

 

Pewnego  dnia wracam do domu, a mąż mówi do mnie siadaj, wymyśliłem fajny obiad.😁 Po pierwsze rozpierała mnie duma, po drugie umierałam z ciekawości co to?! Danie zaserwowane przez mojego męża było tak pomysłowe i tak smaczne, że postanowiłam się z wami nim podzielić. To wprawdzie może nie zbyt dobry pomysł na rodzinny obiad, ale przekąska do piwa, albo dodatek do grilla idealny.

Jesteście ciekawi?!

a oto składniki:

  • Chleb pszenno-żytni
  • mozzarella lub miękki ser żółty
  • Zioła- mąż użył gotowej mieszanki do pizzy, ale możecie sami skomponować swój miks z bazylii, oregano, czosnku z dodatkiem soli i pieprzu, lub użyć ziół prowansalskich.
  • Opcjonalnie cienko pokrojony boczek lub salami
  • Oraz ketchup

Co do przepisu jest on dość prosty :

Bochenek chleba kroimy od góry do mniej więcej 3/4 grubości chleba. Najpierw wzdłuż, tak by kromka miała grubość ok 1,5 cm, a potem wszerz tak by powstała kratka. Tak przygotowany chleb posypujemy ziołami i w powstałą kratkę wtykamy startym na tarce ser. Całość zapiekamy w piekarniku, tak by ser się rozpuścił. Do drugie wersji w powstałą kratkę z chleba można najpierw nałożyć wędliny i ketchupu, a potem ser i oczywiście zapiekać 😊.

SMACZNEGO!!!

A&M

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *