COŚ INNEGO · COŚ ZDROWEGO · POD POKRYWKĄ · RODZINNIE · SŁONO · TEMATYCZNIE

Miętowy grill…


Sezon majówkowych gilrów w pełni, pewnie już pękacie z przejedzenia, zatem mamy dla Was coś lżejszego- taka alternatywa kiełbaski z grila.

Potrzebne Wam będzie:

  • łosoś
  • ulubione przyprawy
  • 500 g mrożonego groszki
  • czosnek
  • oliwa z oliwek
  • mięta
  • cytryna
  • koperek dla smaku

Zaczynamy od przygotowania ryby, doprawiamy według własnego smaku i pieczemy na grillu zawiniętą w folie aluminiową.

W między czasie gotujemy groszek do pożądanej miękkości, ja preferuję wersję aldente. Ugotowany groszek blendujemy z czosnkiem, oliwą i miętą. Jeżeli puree groszkowe jest dość gęste można dodać trochę wody.

Upieczoną rybę serwujemy z puree miętowo-groszkowym, całość posypujemy koperkiem i skrapiamy cytryną do smaku.


SMACZNEGO!

Przyjemnego odpoczynku!

A&M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *